Будемо раді співпрацювати!

moc.liamg%400202akhcaynokanmet

+38 (068) 557 70 24

Будемо раді співпрацювати!

moc.liamg%400202akhcaynokanmet

+38 (068) 557 70 24

Добірка літератури, що допоможе відточити і поглибити ваші кавові знання!

Добірка літератури, що допоможе відточити і поглибити ваші кавові знання!

Ловите себе на думці, що хотілося б детальніше зрозуміти, чим відрізняється мита кава від натуральної? Або чим обсмажка під фільтр відрізняється від обсмажки під еспрессо? То пориньте на сторінки справжніх кавових енциклопедій!

Завдяки списку якісної літератури, з яким ознайомитесь сьогодні, ви завжди зможете вдовольнити кавового гіка в середині вас. Ба більше, зможете розрізняти кавові дерева за формою та розміром вишні чи дізнаєтесь всі тонкощі кавового бізнесу!

Отож, почнімо

1. The World Atlas of Coffee

    Автор: James Hoffmann

Книга, що має стояти на полиці у кожного кавомана! Кавові основи, опис сортів арабіки, пояснення різниці між регіонами і країнами-виробниками. Базові технології підготовки та приготування напоїв.

2. How to Make the Best Coffee at Home

    Автор: James Hoffmann

Нещодавня книга Хоффманна, що допоможе як початківцям, так і більш впевненим користувачам. Як обрати для себе каву, основи та необхідне обладнання, як розвинути свій “смаковий інтелект” і як це допоможе варити кращу каву кожного наступного дня.

3. Цікаво про каву

    Автор: Сергій Ремінний  

У книзі ви знайдете історії виникнення тих чи інших кавових напоїв, руйнування різноманітних міфів стосовно кави і дізнаєтесь про культуру споживання кави і різних країнах.

4. Що я знаю про роботу кав'ярень

    Автор: Colin Harmon

Внутрішній світ кавового бізнесу і управління власною кав’ярнею від власника мережі ірландських кав’ярень 3fe. Чому важливо обрати правильне місце розташування закладу, як набирати персонал, про ціноутворення та як день тижня впливає на прибутковість кав’ярні.

5. The Professional Barista's Handbook

    Автор: Scott Rao

Посібник професійного бариста. Всі деталі, тонкощі та фішки в одному флаконі!

6. Everything But Espresso: Professional Coffee Brewing Techniques

    Автор: Scott Rao

Від кемекску до френч-прессу: під детальним кутом пояснюються всі можливі методи заварювання кави (окрім еспрессо). Різноманітні техніки, типові помилки та те, як їх уникнути.

7. Seed to Cup

    Автор: Cafe Imports

Повний цикл кавового зерна: від маленького паростка кавового дерева, його дозрівання та збору, до транспортування, зберігання та обсмажки. Лаконічно та з ілюстраціями.

8. Arabica Green Coffee Defect Handbook

     Автор: Specialty Coffee Association of America

Довідник дефектів зеленої кави, а саме митої арабіки. Якою має бути вага семплу, категорії дефектів та їхня допустима кількість.

9. The Coffee Roasters Companion

    Автор: Scott Rao

Все про мистецтво обсмажки. Фізичні та хімічні зміни в зерні, різниця між профілями, температурні криві, будова ростера та багато іншого.  Для майбутніх гуру обсмажки те, що треба.

10. The physics of filter coffee

    Автор: Jonathan Gagné

Практичні рекомендації по заварюванню фільтр-кави. Фізика екстракції та перколяції, вплив величини помелу, відмінності між фільтрами. І все це підтверджено статистичними даними та дослідженнями від астрофізика та кавового ентузіаста в одній особі!

Якщо ви хочете доповнити цей список - пишіть нам в інстаграм Темна Конячка 
Дякую за ваш час! Разом до перемоги та назавжди!

Автор статті:
 Гончарук Денис
Телеграм: https://t.me/ffFoster
Інстаграм: https://www.instagram.com/denys.honcharuk/