Будемо раді співпрацювати!

moc.liamg%400202akhcaynokanmet

+38 (068) 557 70 24

Будемо раді співпрацювати!

moc.liamg%400202akhcaynokanmet

+38 (068) 557 70 24

Голодний капер - поганий капер!

Голодний капер - поганий капер!

Оцінка смаку - це така ж складна робота як інші. Котра потребує уваги та зосередженності у процесі.
Та в усіх нас бувають дні, тижні, а іноді і місяця коли робота дається нам дуже складно. Такий стан нас дратує та змушує нервувати через "горящі дедлайни".

Сьогдні ми розглянемо основні фактори впливу на нашу здатність концентруватись на будь-яку роботу, в тому числі і оцінку смаку.

Якість сну

Неякісний сон - часта проблема нашого часу. 

Тік-Ток, Інстаграм, Фейсбук, Твітер, серіал, ... , список продовжіть самі. Як часто ви говорите собі "ще одна хвилинка і спати"?

Нестача сну викликає млявіть у тілі, погіршення когнітивних навичок. З'являється дратівливітсть і розсіяність. Усі ці симтоми погіршують вашу працездатність, увагу та пам'ять.

Як уникнути цієї проблеми: Лягайте спати та прокидайтеся у той же самий час, навіть у вихідні. Пропишіть зручний для вас графік сну, Прагніть спати 7-8 годин кожну ніч.

Стресс

Повномаштабне вторгнення росії вплинуло на нас усіх дуже сильно. Кожна людина зараз відчуває стрес або тривогу, мозок та тіло, намагаються побороти стресс. Така бородьба витрачає багато нашого енергитичного ресурсу, що негативно впливає на зосередженність. Наприклад, рій думок про **бану ру*ню не дають вам зосередитись на справах.

Ознаки стресу:

  1. напруження у шиї, спині та плечах;
  2. зниження статевого потягу;
  3. гнів;
  4. головний біль.

Як з цим працювати

  1. Практикуйте медитацію.
  2. Добре харчуйтеся, гарно спіть і регулярно займайтесь спортом. Бадьоре та здорове тіло краще протидіє стресу.
  3. Ведіть щоденник. Вивільняйте свої думки з голови. Під час написання замітки ваш мозок обробляє інформацію котра не дає вам спокою і викреслює її зі "списку важливих". 
  4. Встановіть часові межі. Не робіть більше, ніж вам під силу. Скажіть "ні" перепрацюванню та надмірному завантаженню.
  5. Плануйте свій день заздалегідь. Це дасть вам можливість не думати про послідовність дій, а більше концентруватись на якості виконання завдання!

Голод, або неякісне харчування

Відчуття голоду перешкоджає концентрації уваги. Наприклад, тривале неспоживання їжі призводить до зниження цукру в крові, що провокує слабкість, запаморочення та головний біль. Це також впливає на вашу продуктивність.

Як це виправити: почніть вже снідати, брати з собою на роботу обід, вчасно вечеряйте. Або, зверніться до дієтолога і попросіть його допомогти налагодити ваше харчування!

Ці фактори є основними, але не єдиними. Уважно слідкуйте за своїм фізичним і моральним станом.
Слідкуйте за своїм здоров'ям, вчасно реагуйте на його зміни.
Чим менше факторів вас відволікають від роботи тим якісніше ви зможете її виконувати.